Patriciu a pariat pe retail şi a pierdut. De două ori

Autor: Cristina Roşca 16.02.2012

Omul de afaceri Dinu Patriciu a cerut insolvenţa lan­ţului de magazine mic.ro, la doar două săptămâni după ce făcuse acelaşi lucru şi în cazul miniMax Discount.

Ambele lanţuri au închis de asemenea şi toate unităţile pe care le deţineau. Patriciu a pierdut astfel pariul cu retailul, fiind nevoit să închidă peste 900 de magazine, să şteagă cu buretele peste 4.000 de locuri de muncă şi să îngenuncheze zeci de furnizori în doar doi ani.

Dosarele de insolvenţă depuse de Patriciu au fost printre ultimele din teancul ce depăşeşte 60 de dosare depuse de furnizorii care nu şi-au primit datoriile. Acestea se ridică în unele cazuri la câteva milioane de euro. Romaqua Group (Borsec), Dorna Lactate sau Vel Pitar sunt doar câţiva dintre cei care au cerut insolvenţa mic.ro sau miniMax Discount. Unii şi-au retras dosarul după ce au fost plătiţi, alţii încă aşteaptă banii.

Ce se va întâmpla pe viitor cu miniMax Discount şi mic.ro? Nici reprezentanţii celor două lanţuri, nici Dinu Patriciu nu au dorit să comenteze.

Pariul lui Patriciu era să creeze 3.000 de magazine cu vânzări anuale de 1,5 mld. euro.