Saint-Gobain Glass şi-a schimbat şeful, aducând un francez în locul lui Păscuţiu

Autor: Andreea Mioara Neferu 16.02.2012

Producătorul de sticlă Saint-Gobain Glass România, subsidiara grupului francez Saint-Gobain, are începând cu ianuarie un nou director general, pe francezul Jerome Lionet(FOTO), în vârstă de 39 de ani. Lionet îl va înlocui pe Ovidiu Păscuţiu, cel care a condus timp de peste doi ani compania.

"Saint-Gobain este o companie globală, iar acest lucru este adevărat şi la toate nivelurile de management. Primul director general al Saint-Gobain Glass România era francez, i-a urmat un român, iar acum eu urmez acelui român", a spus Lionet.

Noul director al companiei lucrează de peste de zece ani în cadrul grupului Saint-Gobain, ocupând diverse funcţii în ţări precum Polonia, Rusia, Turcia sau în zone din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord. Lionet a urmat cursurile Ecole Nationale Superieure des Mines din Paris. Ovidiu Păscuţiu a părăsit grupul Saint-Gobain din motive personale, potrivit reprezentanţilor companiei.

Saint-Gobain Glass România deţine o fabrică de sticlă la Călăraşi, în care a investit până anul trecut circa 170 de milioane de euro, în contextul în care intenţionează să o transforme într-un centru mondial de producţie, care să furnizeze faţade de sticlă pentru clădiri din întreaga lume. Fabrica de sticlă de la Călăraşi a francezilor de la Saint-Gobain este cea mai mare investiţie de la zero din sectorul local al construcţiilor de după '90 şi în prezent are două linii de producţie: o linie de fabricare a sticlei float (pentru construcţii), clară sau colorată în masă, cu o capacitate de pro ducţie de 240.000 de tone pe an (capacitatea în metri pătraţi de pinde de grosimea sticlei cerute de clienţi), precum şi o linie de producţie a sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de 10 mil. mp/an.

Saint-Gobain Glass România, care controlează activităţile grupului în industria sticlei la nivel regional, a consemnat în 2010 afaceri de circa 63,6 de milioane de euro.

Francezii de la Saint-Gobain sunt prezenţi pe piaţa locală prin companiile Saint-Gobain Construction Products, cu diviziile Rigips, Isover, Weber şi PAM, Saint-Gobain Glass, Saint- Gobain Abrazivi, MTI Impex şi Brodrene Dahl, care au avut, cumulat, afaceri de peste 165 mil. euro în 2009.