LG prezintă Optimis Vu, un smartphone 4G cu ecran de 5 inchi

Autor: Adrian Seceleanu 21.02.2012

Compania sud-coreeană LG va prezenta la târgul de telefonie mobilă de la Barcelona un smartphone 4G cu ecran de 5 inchi, care va fi denumit Optimus-Vu. "Optimus Vu: a fost special creat pentru a optimiza ceea ce pot face consumatorii cu un smartphone", a declarat Dr. Jong-seok Park, preşedinte şi CEO al companiei LG.

"Display-ul de 5 inci, cu un raport al imaginii de 4:3, transformă vizualizarea documentelor, a cărţilor, a paginilor de internet şi a conţinutului multimedia într-un mod de utilizare mult mai simplu şi mai plăcut. Raportul imaginii de 4:3 este optimizat pentru o vizualizare mai rapidă şi pentru a face mai productive activităţile cotidiene", potrivit LG.

Telefonul are o grosime de 8,5 mm, o baterie puternică de 2.080 mAh, o memorie de 32 GB şi o cameră de 8 megapixeli. Gadgetul va rula iniţial pe sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, dar o versiune actualizată de Android 4.0 Ice Cream Sandwich este deja în lucru. Optimus Vu va fi introdus în Coreea din luna martie 2012. Adrian Seceleanu