Meryl Streep, Oscar pentru cea mai bună actriţă

Autor: Ghita Oana Mihaela 27.02.2012

Meryl Streep a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea lui Margaret Thatcher, în " The Iron Lady", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

"Nu se poate. Când mi-aţi strigat numele îmi venea să zic: 'Hai mă, nu iar'", a glumit pe scenă Meryl Streep, nominalizată până în prezent de 17 ori la premiile Oscar şi cu trei trofee ale Academiei americane în plamares.

Este cel de-al treilea Oscar al lui Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei. Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" sau "Julie şi Julia", Meryl Steep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

La acestă categorie au mai fost nominalizate Glenn Close ("Albert Nobbs"), Rooney Mara ("The Girl With the Dragon Tattoo"), Viola Davis ("The Help") şi Michelle Williams ("My Week with Marilyn").

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit actriţei Natalie Portman pentru prestaţia din "Lebăda neagră/ Black Swan".