Nicolaescu: Meleşcanu, numit la sefia SIE în stilul caracteristic al lui Băsescu

Autor: Mediafax 27.02.2012

Viceliderul grupului PDL din Cameră, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat, luni că propunerea liberalului Teodor Meleşcanu pentru şefia SIE a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu "în stilul lui caracteristic", ca şi în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu sau George Maior.

Nicolaescu a spus că opoziţia nu va participa la şedinţa de plen comun de marţi în care va fi validată propunerea, considerând că această numire nu prezintă o chestiune de interes naţional şi că, în consecinţă, protestul parlamentar nu poate fi întrerupt.

Nicolaescu a remarcat similitudinea dintre propunerea lui Teodor Meleşcanu făcută în acest moment pentru şefia SIE de către preşedintele Traian Băsescu şi propunerile anterioare - Mihai Răzvan Ungureanu tot la şefia SIE şi George Maior la şefia SRI - toate cele trei nominalizări având în centrul lor politicieni aparţinând opoziţiei.

Eugen Nicolaescu a apreciat că Traian Băsescu şi-a făcut un obicei din a nominaliza politicieni din opoziţie pentru şefia serviciilor speciale.

"Traian Băsescu a făcut la fel şi în cazul lui Ungureanu, chipurile liberal, şi în cazul lui Maior de la PSD. E în obiceiul său, e în stilul său caracteristic să facă astfel de propuneri", a spus Nicolaescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.