Huawei a prezentat la Barcelona prima tabletă quad-core de 10 inci

Autor: Claudiu Ilioiu 28.02.2012

Huawei a prezentat în cadrul târgului Mobile World Congress 2012 de la Barcelona prima tabletă quad-core de 10 inci, Huawei MediaPad 10 FHD. Tableta va fi disponibil pe piaţa globală din cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Noua tabletă are inclus un procesor Huawei quad-core 1.5 GHz, sistem de operare Google Android 4.0 şi ecran high definition IPS de 10 inci.

"Cei mai mulţi consumatori utilizează tabletele pentru a se juca, a viziona conţinuturi multimedia, a naviga pe internet şi pentru a citi e-book-uri", a declarat într-un comunicat Richard Yu, Preşedintele Huawei Device.

Conform oficialilor companiei MediaPad 10 FHD este cea mai rapidă tabletă quad-core disponibilă, cu un procesor K3 quad-core de 1.5 GHz, cel mai mic procesorquad-core, încorporat.

Heawei MediaPad 10 FHD permite acces wireless la viteză mare, susţinând în acelaşi timp o varietate de standarde de reţele, printre care şi LTE.

"Am creat Huawei MediaPad 10 FHD pentru a le oferi consumatorilor un produs care excelează la capitolele viteză, putere, navigare web, redare video şi audio, precum şi la capitolele portabilitate şi design" a mai precizat Richard Yu.

Tableta este este dotată cu două camere foto, o cameră cu focalizare automată de 8 megapixeli în partea din spate şi o cameră de 1.3 megapixeli în partea din faţă, precum şi cu o memorie de stocare de 2G RAM.

Noua tabletă cântăreşte 598 de grame şi este făcut din aliaj de aluminiu, având o grosimee de 8.8 mm.

MediaPad 10 FHD este a patra generaţie de tablete Huawei după S7, S7 Slim şi MediaPad (Android Honeycomb).