Microsoft a venit la Barcelona cu Windows 8. Cum arată noul sistem de operare - GALERIE FOTO

Autor: Adrian Seceleanu 29.02.2012

17:55 Evenimentul s-a incheiat

Consumer preview, care are peste 100.000 de modificări ale liniei de cod faţă de anul trecut, va fi disponibil în cinci limbi străine pentru download.

Vom prezenta la târgul Cebit din Germania funcţiile enterprise ale Windows 8.

Deja avem download-uri ale Windows 8 din 70 de ţări, spune Steven Sinofsky, directorul diviziei Windows al Microsoft şi posibil viitor CEO al grupului.

Puteţi descărca Windows 8 Consumer Preview de aici.


În Windows 8 există o funcţie care permite stabilizarea unui clip video care nu este filmat foarte bine, de exemplu unul filmat cu telefonul mobil.

O nouă funcţie, "Windows to Go" permite transferarea datelor şi aplicaţiilor unui utilizator pe un stick USB pentru a fi utilizat şi pe alte sisteme rapid. În mediul enterprise nu se lucrează pe un singur calculator, a spus Steven Sinofsky.

Un ecran imens, cu o diagonală de peste un metru, care este tactil şi "acoperit" cu Gorila Glass, rulează de asemenea noul sistem de operare. Este ca un iPad uriaş - iar comparaţia apare ca naturală şi pentru că sistemul are un timp de răspuns excelent - fără probleme. Până la zece persoane pot lucra simultan pe acest ecran uriaş, spune Sinofsky. E înca un tip de device pe care Windows 8 funcţioneazăp excelent.



(O nouă generaţie de ultrabookuri este prezentată pe scenă)


17:28 -Cu asemenea PC-uri veţi călători mai mult cu ele, astfel că acum am îmbunătăţit şi funcţiile de reţelistică. Windows 8 va trece de la reţelele pentru care plătiţi pentru transfer la cele care sunt free şi care sunt cunoscute - un hotspot Wi-Fi de exemplu, au mai precizat oficialii companiei.

-Imediat ce o aplicaţie nu mai este folosită, este suspendată. Nu trebuie să mai închizi aplicaţiile în Windows 8, acestea intră automat în modul "Sleep", spune Sinofsky.Sistemul de operare gestionează consumul de energie.

(cum sunt suspendate aplicaţiile nefolosite în Windows 8 pentru a economisi bateria)

-Managerii Microsoft arată cum detectează Windows 8 o aplicaţie care nu mai este folosită şi este pusă în stand-by.

-O nouă generatie de ultrabookuri este arătată pe scenă. Aceste noi echipamente vor avea ecran touchscreen, module de net mobil integrate, iar pe ele, nou sistem de operare vor porni în opt secunde. Pe scena este demonstrat cum funcţionează un asemenea sistem - Windows 8 porneşte într-adevăr foarte repede.


17:22 -Un alt manager urcă pe scenă şi arată că un device fără un procesor Intel oferă aceeaşi experienţă ca şi un device cu procesor Intel. Experienţa este exact aceeaşi - indiferent că este vorba de un procesor ARM, Nvidia Tegra 3 sau de unul Snapdragon.

-Un dezvoltator care scrie o aplicaţie în magazinul de aplicaţii va putea funcţiona şi pe un device cu procesor ARM şi cu unul cu procesor Intel.

-Am dezvoltat o nouă clasă de drivere, care functionează cu o gamă mare de echipamente. Când veţi ataşa o tastatură sau alt periferic la un device, ea va merge pur şi simplu. Rapid şi perfect.

-Pe scena sunt expuse mai multe device-uri care pot rula Windows 8, chiar dacă au diferite forme şi procesoare.


Steven Sinofsky(FOTO) revine pe scena.

-Winindows 8 - e singurul sistem de operare care poate fi utilizat pe orice device fără niciun compromis. Experienţa noului sistem de operare este frumoasă, fluidă şi rapidă.

-Sunt multe aplicaţii care sunt foarte importante pentru Windows 8.

-Este o oportuniate majoră pentru dezvoltatorii de aplicaţii. Magazinul de aplicaţii este o oportunitate extraordinară pentru programatori.

-Totul este conectat la cloud şi totul funcţionează în favoarea companiilor de soft: şi condiţiile economice, şi cadrul de lucru, şi de promovare.


-Leblond prezintă acum interfaţa noului magazin de aplicaţii al companiei. Totul este aranjat după categorii iar interfaţa este uşor de folosit. El arată cât de uşor se pot descărca aplicatţile

-În perioada de preview a Windows 8 toate aplicaţiile sunt gratuite. Instalaţi cât de multe puteţi, vedeţi ce bine merg, au afirmat oficialii gigantului.

(interfata noului magazon de aplicatii Windows 8)

-Julie Larson Green revine pe scena pentru a prezenta un desktp cu ecran touchscreen. Ea spune că acum există şi aplicaţie pentru Skydrive, un sistem de stocare în cloud al companiei, care era accesibil doar online până acum. Skydrive este acum şi mai bine implementat şi integrat în Windows 8.

-Moore arată cum pozele încărcate pe Skydrive devin disponibile pe toate device-urile pe care le deţine, inclusiv pe tableta cu Windows 8 - un sistem asemănător cu cel al Apple.

(noua interfata de copiere a fisierelor din Windows 8)

-Copierea fişierelor e ceva foarte comun. Avem o nouă experienţă de copiere a fişierelor în Windows 8. Pot vedea mai multe detalii, pot pune pauză la copierea unui fişier şi să aştept să se copieze altele care mă interesează mai tare. Pot opri copierea unui fişier şi să o reiau mai târziu.


16:55 -Windows 8 e incredibil de fluid şi usopr de folosit. Cu simple mişcări de mouse deschidem diferite aplicaţii şi meniuri. E foarte uşor să navighezi - totul merge perfect. Apăsând tasta "windows" revenim la Home Screen. Ce fac "power userii" este s[ apese tasta "windows" şi apoi să înceapă să tasteze numele aplicaţiei pe care vor să o lanseze - acest lucru merge şi în Windows 8. Doar că nu mai trebuie să apeşi tasta Windows ci doar să începi să scrii în Home Screen, spune LeBlond. Windows 8 e mai bun decât Windows 7.

(interfaţa de partajare a unui link de pe o tabletă cu Windows 8)

-Când sunt în Internet Explorer de multe ori vreau să partajez o adresă sau o pagină. În Windows 8 avem un sistem care ne permite să partajăm uşor un link cu ce aplicaţie dorim.

-Urmează o prezentare a Windows 8 pe laptop, spune Moore care şi-a încheiat prezentarea.

Pe scena urcă Antoine Leblond(FOTO), corporate VP Windos Web Services.


-Nu mai este nevoie să închizi o aplicaţie în Windows 8 - dar vă explicăm un pic mai târziu despre ce este vorba, spune managerul Microsoft. Avem o aplicaţie care integreaza reţele sociale, inclusiv Google Plus şi Facebook.

-Julie Larson Green(FOTO) spune că atunci când s-a lucrat la tabletă, s-a luat în calcul inclusiv poziţia în care stau utilizatorii când o folosesc, astfel încât poziţia să fie una relaxată. Green arată cum funcţionează tableta Samsung - iar experienţa de utilizare este într-adevăr rapidă şi fluidă.

(Meniu tabletă)


16:36 -Sistemul este făcut să se adapteze la echipamentul pe care îl foloseşti, fie că e tabletă, un smartphone sau un PC puternic.

-Steven Sinofsky invită doi manageri Microsoft care să prezinte noul sistem de operare.

-Primul manager este Julie Lrson Green, corporate vice-president Windows Program Management. Ea prezintă o tabletă realizată de Samsung, care rulează Windows 8.

-Windows 8 va fi o experienţă super fun şi va fi uşor de utilizat. Vei putea afla tot ce te interesează doar aruncând o privire la dispozitiv. Vrem să fim capabili să oferim o experienţă excelentă şi pentru utilizatorii începători şi pentru cei profesionişti, hard core, conform oficialului Microsoft.

-Din septembrie am făcut peste 100.000 de schimbări la Windows 8. Credem că este un produs complet acum. E o versiunea mai lustruită, perfectionată. E o experienţă modernă, fluida.

"Există încă mari probleme în experienţa utilizatorilor. E greu sa conectezi o tastatură la tabletă sau să treci de la un device la altul. Am luat o nouă abordare la Windows 8 prin care să le oferim clienţilor o experienţă fără compromisuri, indiferent de device", spune Steven Sinofsky, preşedintele diviziei Windows în cadrul Microsoft.

"Este un eveniment pe care toată echipa Microsoft îl aşteaptă de mult. Am vrut să facem o reimaginare îndrăzneaţă a Windows. Vrem să aducem ce e mai bun pe PC-uri şi pe telefoanele mobile în noul Windows", a spus Sinofsky.

- Ziariştii şi partenerii de business ai Microsoft care participă la evenimentul de prezentare al Windows 8 au intrat în sala în care va avea loc evenimentul. Peste 100 de persoane sunt în sala hotelului Miramar din Barcelona la evenimentul Microsoft.


15:31 Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va prezenta astăzi începând cu ora 15,00 (ora României), în cadrul unui eveniment care va avea loc la Barcelona, primele detalii despre Windows 8, despre care analiştii spun că cea mai importantă versiune a sistemului de operare lansată în ultimul deceniu.

Prezentarea Windows 8 va fi făcută de directorul diviziei Windows a Microsoft şi posibil viitor CEO al grupului, Steven Sinofsky.

ZF va transmite live detalii de la eveniment începând cu ora 15,00.