kika reduce preţurile în martie când speră să crească cu 10%

Autor: Ioana David 05.03.2012

Magazinul de mobilă şi decoraţiuni interioare kika din zona de vest a Capitalei estimează o creştere de 10% a vânzărilor luna acesta, comparativ cu o lună normală, după ce a anunţat reduceri de preţuri în perioada 5-18 martie.

"Estimăm că promoţiile desfăşurate în această perioadă precum şi activităţile distractive desfăşurate în magazin pentru a marca venirea primăverii vor aduce cu 20% mai mulţi clienţi decât în mod normal. Ne aşteptăm ca saltul în vânzări să fie de 10% în această lună, iar trendul bun de început de an să se menţină şi în următoarele luni", spune Lars Lund, country manager kika România.

Kika mizează anul acesta pe o creştere de 5% a afacerilor, în condiţiile în care piaţa "nu se va schimba".

Anul financiar al companiei se încheie în aprilie 2012. kika a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 48,6 mil. lei (11,5 mil. euro), în scădere cu 2,4% comparativ cu nivelul din 2009, conform calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În aceste condiţii, la o creştere de o cifră în 2011 rezultă că cifra de afaceri a companiei a fost de maximum 53 mil. lei (13 mil. euro).