Vă mai amintiţi ce-a spus Putin în 2009? "Dau României tot gazul Ucrainei, să-l vândă ea" - VIDEO

Ziarul Financiar 05.03.2012

La începutul anului 2009, Vladimir Putin, pe atunci premier al Rusiei, a declarat unui jurnalist român că România, , după ce va intra în posesia gazului necesarvecinului de la Răsărit nu are decât "să-l vândă mai departe Ucrainei".

La o întâlnire cu presa de pe data de 9 ianuarie, Putin Nu doar că s-a arătat deshis la participarea României la proiectul gazoductului South Stream şi a spus că nu are nicio împotrivire faţă de eventual noastră participare la proiectul european "rival", Nabucco, însă premierul rus, Vladimir Putin, a şi oferit României şi gazul destinat Ucrainei, pentru ca Bucureştiul să-l revândă Kievului!

"Ţarul" Putin - considerat cel care conduce cu adevărat Rusia, deşi preşedinte este Dmitri Medvedev - , s-a declarat gata să trateze direct cu o companie din România, fără intermediari, în privinţa livrărilor de gaze.

"Eu am pentru România o contraofertă pe care cred eu că va fi greu s-o refuzaţi. Vă rog să-i transmiteţi acest lucru preşedintelui Băsescu! Tot volumul de gaz rusesc de care Ucraina are nevoie într-un an suntem dispuşi să-l vindem companiei de stat din România şi după aceea să-l vindeţi mai departe Ucrainei. E bună oferta? Sper că aţi consemnat-o". Acesta a fost îndemnul lui Putin către corespondentul TVR, joi seara, la întâlnirea cu ziarişti străini la Novo Ogariovo, reşedinţa sa din afara Moscovei.