Producătorul suceavean de pavele Symmetrica şi-a dublat afacerile anul trecut

Autor: Andreea Neferu 13.03.2012

Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, şi-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, până la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificării prezenţei firmei în zona de sud a ţării, dar şi a creşterii capacităţii de producţie.

"În 2011 am ridicat capacitatea de producţie cu 60%, de la 5.000 de metri pătraţii, în 2010, la 8.000 de metri pătraţi, datorită unei noi unităţi de producţie la Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti. Aceasta este cea de-a treia fabrică a Symmetrica, alături de facilităţile de la Vereşti (Suceava) şi Podul Ilioaiei (Iaşi)", a spus Sebastian Bodu, directorul executiv al Symmetrica.

Compania mizează anul acesta pe o creştere de 20% a business-ului, până la 16,2 milioane de euro, dacă situaţia economică actuală va rămâne cel puţin stabilă sau va avea o uşoară îmbunătăţire. "Evoluţia pozitivă a business-ului va fi influenţată de continuarea investiţiilor publice în infrastructură şi urbanism", a mai spus Bodu.

Reprezentantul Symmetrica a precizat că piaţa autohtonă de pavele şi borduri a crescut uşor anul trecut în volum, de la 12 milioane de metri pătraţi în 2010 la circa 12,5 milioane de metri pătraţi în 2011. În valoare, piaţa de profil s-a ridicat la circa 70 de milioane de euro, la acelaşi nivel din 2010. "Creşterea cererii pe proiecte medii şi mari a crescut în 2011 cu 4%, însă preţul mediu pe metrul pătrat a scăzut uşor. Astfel, s-a ajuns la o menţinere a valorii totale a pieţei", a mai spus Bodu.

Pentru anul 2012, compania mizează pe un avans de 5% al pieţei, la o valoare de 73,5 milioane de euro şi un volum de 13 milioane de metri pătraţi.

Compania are în plan pentru anul acesta majorarea capacităţii de producţie cu 15%, după ce până în prezent a realizat investiţii totale de 14,4 milioane de euro în cele trei fabrici pe care le deţine. Printre proiectele pentru care Symmetrica a livrat produse se numără stadionul Arena Naţională din Bucureşti.

Pe piaţa locală, Symmetrica concurează cu jucători precum Elis Pavaje din Alba.