Cum a reuşit o tânără de 14 ani să cumpere o casă de 100.000 de dolari cu numai 12.000 de dolari

Autor: Alexandru Stefan Matei 13.03.2012

În statul american Florida găseşti la tot pasul case ieftine, deţinute de bănci, care se pot dovedi a fi o adevărată oportunitate de investiţii ce poate fi fructificată de oricine, chiar şi de adolescenţi, scrie Business Insider.

Willow Tufano, o tânără în vârstă de 14 ani, a cumpărat o casă, ce atunci când preţurile erau la cote maxime valora probabil 100.000 de dolari, pentru numai 12.000 de dolari.

Iată povestea sa: în timpul exploziei de pe piaţa imobiliară, familia fetei s-a mutat într-o casă mare, iar mama sa a devenit agent imobiliar. Când piaţa s-a prăbuşit, ea şi-a văzut prietenii plecând unul câte unul din cartier, casă după casă golindu-se. Mama sa a încercat să profite de situaţie şi să găsească cumpărători pentru aceste case aflate în proprietatea băncilor.

"Unele erau mobilate, aveau decoraţiuni, lămpi sau alte piese de mobilier".

Tânăra a început să vândă aceste obiecte pe Craiglist (un site de licitaţii online). Au urmat obiectele din alte case din care proprietarii au fost nevoiţi să se mute, devenind astfel un expert în vânzări.

"Cuptoarele cu microunde le vând la un preţ mic, gen 20 de dolari, pentru că toţi vor ca acestea să fie din oţel inoxidabil", povesteşte Willow Tufano.

Într-un final fata câştiga 500 de dolari pe lună până când a ajuns să deţină destui bani pentru a putea cumpăra alături de mama sa locuinţa de 12.000 de dolari.

"M-am întrebat: cum ar fi să cumpăr o casă? Ar fi o nebunie, dar voi putea câştiga bani în fiecare lună, din chirie. Nu va mai trebui să îmi fac griji", spune adolescenta.

Pe viitor, ea vrea să cumpere şi partea mamei sale şi să devină singurul proprietar al casei când va împlini 18 ani. "Sunt Willow Tufano", spune fata. "Am 14 ani şi deţin un MacBook Air, o placă de surf, un PlayStation 3, patru dihori şi o casă".