Nici nu vă vine să credeţi unde Duster domină piaţa: Noua Caledonie, în Oceania

Autor: Bogdan Alecu 13.03.2012

Dacia Duster reprezintă cel mai bine vândut automobil pe piaţa auto din Noua Caledonie în primele două luni ale acestui an, cu 107 de unităţi vândute în ianuarie şi februarie. Duster a depăşit vânzările camionetei Ford Ranger, care a fost comercializat în doar 90 de unităţi, potrivit datelor Auto, Moto & Bateau. Este pentru a doua oară când Duster devine cel mai bine vândut model, după aprilie anul trecut.

Noua Caledonie este un arhipelag în vestul Oceanului Pacific, amplasat la est de Australia. Este o colectivitate de peste mări ataşată Franţei cu un statut particular în urma semnării Acordului de la Noumea, în aşteptarea unui referendum local prevăzut pentru anul 2014 privind independenţa sau menţinerea sa în cadrul republicii franceze. În acest context nu este de mirare că cel de-al treilea cel mai bine vândut model este Peugeot 206 Plus urmat de Citroen C3.

Potrivit oficialilor Dacia, Noua Caledonie este şi cea mai îndepărtată destinaţie de transport a Direcţiei Logistice Dacia, 45 de zile fiind durata unui transport de la Centrul Logistic de Expediţii de la Oarja, în apropiere de Piteşti şi până la dealerul de acolo.