ANCOM: documentele licitaţiei din telefonia mobilă, gata pe 1 mai. Statul ar putea obţine 700 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 14.03.2012

Autoritatea de reglementare în comunicaţii estimează că la data de 1 mai toate documentele, actele normative şi deciziile necesare desfăşurării licitaţiei pentru licenţele de comunicaţii mobile vor fi într-o formă finală, a declarat într-o conferinţă de presă Cătălin Marinescu, preşedintele instituţiei.

Suma totală care ar putea fi obţinută de stat din vânzarea licenţelor este de 700 de milioane de euro, dacă se vând toate blocurile de frecvenţă, a declarat Cătălin Marinescu. Preţul blocurilor variază între 800.000 şi 40.000.000 de milioane de euro pe fiecare bloc de vâfrecvenţe. Sunt scoase la vânzare 53 de blocuri de frecvenţe, fiecare având tarife diferite.

Plata taxelor se va face inainte de eliberarea licentelor pentru întreaga perioada, a spus Marinescu.

"După ce se încheie runda de alocare, fiecare ofertat e declarat câştigător, li se comunică suma pe care o vor plati şi li se elibrerează licenţa după ce platesc. Pentru licenţele din 2013 atribuirea lor se face până în noiembrie 2012 iar plata este până la finele lunii octombrrie iar pentru licenţele pe 15 ani data limită de plată este iunie anul viitor, iar in iulie se elibereaza licenţele."