Funcţionarii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 16.03.2012

O nouă premieră la Teatrul Metropolis a avut loc la 9 martie - Funcţionarii, după A.P. Cehov. O comedie dulce-amăruie care te poartă cu grijă şi tandreţe în universul cehovian. Titlul întreg "Câteva însemnări disperate ale unor funcţionari necăjiţi dintr-un birou afla la subsolul unei clădiri dărăpănate" sau pe scurt "Funcţionarii". Traducerea: Masha Dinescu. Dramatizarea: Alexandru Măzgăreanu. "Spectacolul de la Teatrul Metropolis - declară acesta - a însemnat în primul rând şansa de a mă juca cu o parte din proza lui Cehov şi în al doilea rând oportunitatea de a închega o echipă de actori formată atat din debutanţi (la fel ca şi mine) cat şi din actori consacraţi, unii dintre ei chiar profesorii celor mai sus menţionaţi. 6 însemnări, una mai disperată decât alta, un birou trist şi necăjit şi câţiva funcţionari care se dau într-un spectacol de zile din ce în ce mai nevrozate."

"Este un spectacol ce merită a fi văzut, atât pentru consistenţa sa comică şi aluziile la actualitate, cât şi pentru a cunoaşte mai bine pe tinerii actori de talent şi pe un tânăr regizor - afirmă Ileana Lucaciu. Înscris în FNT la secţia debut, a prilejuit afirmarea lui Alexandru Mâzgăreanu ca un regizor deosebit. A reuşit să construiască spectacolul Funcţionarii cu fantezie, cu mult haz, cu ţintă precisă, o satiră la adresa veşnicei relaţii funcţionar - solicitant." Joacă Mirela Gorea, Gelu Niţu, Marius Galea, Costel Bojoc, Alin Satte, Cosmin Nedelcu, Gabriel Costin, Sorina Ştefănescu, Ionuţ Vişan. Cu participarea actriţei Roxana Ivanciu. Regia - Alexandru Măzgăreanu.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul programului Stagiarii, realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale".