Credit Suisse a redus la jumătate compansaţiile pentru şeful băncii, la 6,4 milioane de dolari

Autor: Anca Dumitrescu 23.03.2012

Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, a redus cu 55% compensaţiile totale acordate pentru 2011 directorului general Brady Dougan, la 5,82 milioane de franci elveţieni (6,37 milioane dolari), după ce profitul net a scăzut anul trecut cu 62%, relatează Bloomberg.

Compensaţiile includ în mare parte un salariu fix de 2,5 milioane de franci şi acţiuni în valoare de 3 milioane de franci elveţieni, potrivit datelor publicate de bancă.

Dougan a primit în 2010 compensaţii de 12,8 milioane de franci elveţieni.

Directorul diviziei de management al activelor, Robert Shafir, este cel mai bine plătit membru al board-ului băncii, cu compensaţii de 8,5 milioane de franci elveţieni.

Credit Suisse a anunţat luna trecută că a redus cu 41% fondurile pentru bonusuri aferente anului 2011, iar compensaţiile membrilor consiliului de administraţie cu 57%, după ce operaţiunile cu instrumente financiare au înregistrat pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv.

Fondurile pentru bonusuri alocate diviziei de investment banking au fost reduse cu 51%.

Profitul net al Credit Suisse a scăzut anul trecut la 1,95 miliarde de franci elveţieni, de la 5,1 miliarde de franci elveţieni în 2010.

Directorul general al UBS, cea mai mare bancă elveţiană, Sergio Ermotti, venit la conducere în aprilie anul trecut, a primit compensaţii de 6,35 milioane de franci.