Supernanny: Guvernantele copiilor bogaţi din Vest câştigă peste 10.000 de euro pe lună

Autor: Paul Comsa 24.03.2012

Meseria de babysitter nu pare a fi o activitate bănoasă. Totuşi, în Occident există dădace de carieră care au salarii comparabile cu cele ale unor manageri de top din România.

Revista New York Magazin scrie că guvernantele "de elită" din metropola americană au venituri de peste 180.000 de dolari pe an. Guvernanta Zenaide Muneton, de exemplu, câştigă 185.000 dolari pe an şi beneficiază de plata lunară a unei chirii de 3.000 de dolari pe un apartament din centrul New York-ului şi de bonusuri consistente de sărbători.

În Londra, guvernantele beneficiază de numeroşii imigranţi bogaţi ruşi, chinezi şi indieni care doresc să înveţe limba engleză de la un nativ de încredere, scrie The Times of London. Salariile unei guvernante din cadrul agenţiei Imperial Nannies porneşte de la 60.000 de euro, la care se adaugă cazarea, masa şi uneori o maşină de serviciu, haine sau vacanţe de lux. O familie din Rusia a oferit anul trecut peste 150.000 de euro pentru serviciile unei guvernante.

"Munca nu este uşoară. Intri într-o cultură complet diferită şi într-un mediu opulent, dominat de alte valori familiale. Familiile ruseşti îţi cer să fii prezentă 24 de ore pe zi, 6 zile pe săptămână, iar copiii lor sunt adesea însoţiţi de bodyguarzi. Există camere de supraveghere peste tot şi părinţii sunt foarte exigenţi cu aspectul copiilor lor", explică una dintre fondatoarele agenţiei Imperial Nannies.

Guvernantele cu salarii foarte mari renunţă de obicei la viaţa lor personală şi trebuie să fie permanent la dispoziţia familiei. "Valoarea de piaţă" a unei guvernante creşte dacă vorbeşte fluent franceza sau chineza, ştie să gătească sau poate călări şi îngriji un cal.