Show-ul "Românii au talent" a fost lider de audienţă cu o cotă de piaţă de peste 70% - FOTO

Autor: Mediafax 24.03.2012

Show-ul "Românii au talent", difuzat vineri seara, a fost lider absolut de audienţă, întregistrând peste 70% cotă de piaţă, pe publicul comercial, în minutul de aur al emisiunii, înregistrat la ora 21.42, informează Pro TV.

Încă de la debut, emisiunea "Românii au talent" a înregistrat cifre de audienţă uluitoate. Ce-a de-a şasea ediţie a celui de-al doilea sezon a reuşit în mintutul de aur de la 22.32 să atingă pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani 33,3 puncte de rating şi o cotă de piaţă incredibilă de 70,7 procente. În minutul de la 21.42, emisiunea aduna în faţa televizoarelor aproape 6 milioane de telespectatori.

La fel de impresionante sunt şi audienţele medii înregistrate pe toată durata emisiunii. Astel, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, Pro TV obţinea o audienţă medie de 24,4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 50,4%, în timp ce Antena 1 obţinea de aproape 6 ori mai puţin decât Pro TV, adică doar 4,3 puncte de rating şi 8,9% cota de piaţă.

La nivelul întregii populaţii a României, Pro TV înregistra pe toată durata emisiunii (20.29-22.46) o audienţă medie de 24,1 puncte de rating şi 45,2% cota de piaţă, emisiunea fiind urmărită pe tot parcursul ei de peste 4 milioane şi jumătate de telespectatori. În tot acest timp, Antena 1 înregistra o audienţă de 4,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 7,7%.

Şi pe întreg publicul din mediul urban, emisiunea "Românii au talent" nu a avut concurent, înregistrând 23 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 44,3%, fiind urmărită pe tot parcursul emisiunii de aproape 2 milioane şi jumătate de telespectatori, în timp ce Antena 1 obţinea doar 4,1 puncte de rating şi 8% cotă de piaţă.

Dans, comedie şi magie în cea de-a şasea ediţie "Românii au talent"

"Românii au talent", show-ul difuzat de Pro TV în fiecare vineri de la ora 20:30, nu conteneşte în a-şi uimi telespectatorii. În cea de-a şase ediţie, scena este luată din nou cu asalt de talentaţi din toate colţurile ţării.

La malul mării, în Constanţa, primul talentat care s-a arătat în faţa juriului a fost Radu Chiriac în vârstă de 34 de ani, de profesie sunetist. Acesta s-a apucat de cântat din amuzament, iar o apariţie în faţa unui public atât de numeros i-a creat foarte mari emoţii. Deşi o alegere surprinzătore pentru toată lumea, melodia pe care a ales să o cânte, "Cielito Lindo", a fost piesa preferată a mamei sale, pe care a pierdut-o în urmă cu trei ani. Radu a reuşit să-i impresioneze pe cei trei juraţi, trecând cu trei de "Da" în etapa următoare.

Un alt număr care a reuşit să impresioneze publicul a fost cel al trupei "Upgrade", un grup de băieţi care i-au lăsat mască pe juraţi cu acrobaţiile lor. "A fost un spectacol la care ne-am uitat cu toţii cu gura căscată. Ăsta e lucrul care contează cel mai mult în emisiunea asta", le-a spus Andi Moisescu.

Dansul prezentat de Lupu Adriana şi Boghian George a fost unul dintre cele mai frumoase momente de la Iaşi. Legătura pe care au avut-o pe scenă, încrederea şi felul în care şi-au prezentat dansul au fost motivele care i-au determinat pe cei trei juraţi să ofere trei de "Da". Momentul celor doi tineri a fost cu atât mai impresionant cu cât nu au avut parte de susţinerea unui profesor, ci au învăţat totul singuri, repetând în ultima vreme într-o fostă cantină.

Timişoara a început în forţă. Numărul doamnei Angela a fost total neaşteptat: la vârsta de 54 de ani, aceasta a prezentat un număr de contorsionism. Dorinţa ei a fost să demonstreze tuturor că vârsta nu trebuie să-ţi impună nicio limită. Şi a reuşit, pentru că ea merge în etapa următoare cu trei de "Da".

Surpriza de la Timişoara a fost revenirea pe scenă a doi membri ai trupei DFC, cei care alături de Robo, au fost prezenţi şi în prima ediţie a show-ului. De data aceasta, Paco şi Soni au venit într-o nouă formulă, alături de doi puşti. Momentul lor i-a convins pe juraţi şi au trecut în paşi de dans spre etapa următoare.

Bucureştiul nu s-a lăsat mai prejos şi a aruncat în cursa pentru marele premiu de 120.000 de euro un mare talent: Rotaru Răzvan, în vârstă de 24 de ani. Motivul pentru care Răzvan a venit la acest concurs, după cum el a declarat, a fost pentru a face oamenii să zâmbească, ceea ce a şi reuşit. "M-am uitat la el şi mi-am dat seama că se respectă zicala: sezonul şi faţa! A fost delicios", a declarat Andi Moisescu. "Când ai început, mă îndoiam de ce-o să urmeze. Nu puteam să-mi imaginez că o să mă distrez aşa de tare", a fost şi reacţia lui Mihai Petre. Cu aşa comentarii, Răzvan a trecut în etapa următoare cu trei de "Da".

Trupa Hypnosis din Braşov s-a jucat cu focul la propriu şi a convins juriul cu un moment spectaculos de pirotehnie. "Se poate să vedem aşa ceva şi fără să mă simt vreo clipă înfricoşat, ameninţat. La voi a fost pentru prima oară când am privit relaxat de la început până la sfârşit un spectacol frumos pe bază de foc. Bravo!", a fost comentariul lui Andi Moisescu.

Şi în această ediţie juriul a fost vrăjit. Robert Tudor şi Mogdan Muntean, alături de asistenta lor, au reuşit să creeze un moment plin de tensiune şi mister, ceea ce le-a asigurat drumul în etapa următoare.

În ediţia viitoare, difuzată pe 30 martie, juriul va lua deciziile finale, astfel că telespectatorii vor afla cine sunt concurenţii care se vor lupta în cele cinci semifinale live ale show-ului.