Sarantis cucereşte Europa cu produse cosmetice „made in Romania“

Autor: Cristina Roşca 26.03.2012

Sarantis, proprietarul producătorului de cosmetice Elmiplant, încearcă să cuce­rească Europa cu produse "made în Ro­mania". Cosmeticele Elmiplant expor­tate sub brandul Bioten au ieşit iniţial pe pieţele din Grecia şi Serbia, prima încer­care având loc în urmă cu circa un an. Evo­luţia pozitivă a vânzărilor din cele două ţări a determinat compania ca în februarie 2012 să înceapă exporturile către ţări precum Bul­garia, Cipru, Turcia, Portugalia şi Mace­donia.

Sarantis România, companie care în urmă cu circa patru ani a achiziţionat pentru 6,5 mil. euro producătorul local Elmi­plant, a exportat anul trecut cosmetice de 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro), mult peste aştep­tări, compensând o parte din pier­de­rile de pe piaţa internă.

Constantin Tudorache, care se află în fruntea Sarantis de circa 15 ani, spune că anul tre­cut a fost unul dificil, în special pe piaţa internă. Pentru acest an Sarantis şi-a bugetat o creştere a vânzărilor de 11% com­parativ cu 2011, până la un nivel de 178 mil. lei (41,5 mil. euro).