Apar primele oficiale despre cei care au cumpărat Cupru Min: Roman Copper este o corporaţie din Toronto, fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners

Ziarul Financiar 26.03.2012

"Roman Copper Corp. este o corporaţie din Toronto, fondată de banca de investitii Bayfront Capital Partners (Toronto), specializată în finanţarea de proiecte miniere pe cele cinci continente", se arată într-un comunicat emis de firma de avocatută Marau&Mararu, care i-a reprezentat pe canadieni la licitaţia pentru achiziţia Cupru Min.

Potrivit datelor de pe pagina proprie de internet, Bayfront Capital Partners este un butic de investiţii deţinut de cinci investitori, care asigură servicii de corporate finance şi consultanţă în mergers & aquisitions (M&A), însă nu se cunosc mai multe informaţii.

Până la publicarea acestui comunicat, nici cei din Ministerul Economiei nu ştiau cine sunt acţionarii din spatele Roman Copper Corp.

"Respingem cu fermitate orice speculaţii apărute în diverse publicaţii, potrivit cărora compania noastră ar avea vreo legătură cu domnul Stephen Roman şi dorim ca acest aspect să fie în mod definitiv clarificat şi corectat în orice relatare media viitoare despre compania noastră", se mai arată în comunicatul firmei de avocatură.

Ministerul Economiei a anunţat astăzi că în urma licitaţiei cu strigare desfăşurate astăzi pentru vânzarea integrală a Cupru Min, vehiculul de investiţii Roman Copper Corp din Canada a preluat compania de exploatare a cuprului pentru suma de circa 200,8 mil. euro.

Licitaţia a pornit de la un preţ minim de 57,3 mil. euro.