Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Anca Dumitrescu , Marius Oncu 27.03.2012

China Construction Bank, cel mai mare creditor pentru locuinţe din China, a raportat o creştere de 25,5% a profitului pentru anul trecut, chiar dacă guvernul a înăsprit condiţiile de împrumut ca parte a eforturilor de a a aduce sub control creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară rezidenţială, scrie MarketWatch. În 2010 profitul a avansat cu 26%. Bank of America deţine o participaţie de 10% la China Construction Bank.

Preşedintele Rezervei Federale americane Ben Bernanke apreciază că economia Statelor Unite trebuie să crească mai rapid pentru a crea suficiente locuri de muncă pentru ca rata şomajului să se reducă, scrie Thomson Reuters. Bernanke a arătat că declinul ratei şomajului, de la 9,1% vara trecută la 8,3% în februarie, a fost într-o anumită măsură nesincronizat cu ritmul creşterii economice.

Încrederea directorilor de companii din Germania a avansat în martie neaşteptat, la maximul ultimelor opt luni, indicând că cea mai mare economie a Europei va reveni pe creştere în pofida declinului cauzat de criză al cererii de export din zona euro, scrie Bloomberg. Institutul german Ifo a anunţat că indicele încrederii mediului de afaceri, bazat pe un sondaj la care au participat peste 7.000 de directori de companii, a urcat în martie la 109,8 puncte de la 109,7 puncte în februarie.