Administratorul judiciar al Asmita Gardens a preluat şi proiectul Ibizia Sol: Vom încerca să vindem proiectul “apartament cu apartament”

Autor: Cristi Moga 26.03.2012

Firma de insolvenţă Euro Insol, administratorul judiciar al proiectului Asmita Gardens din Bucureşti, şi-a mai trecut un proiect de apartamente în portofoliu, prelunând ansamblul rezidenţial Ibiza Sol din Pipera.

Potrivit reprezentanţilor firmei de insolvenţă, Tribunalul Bucureşti a decis astăzi înlocuirea firmei Sierra Quadrant din poziţia de administrator judiciar cu Euro Insol, la solicitarea creditorilor majoritari ai Ibiza Sol, băncile Alpha Bank şi Raiffeisen.

Ibiza Sol este un proiect format din 304 apartamente care a necesitat o investiţie de 60 de milioane de euro. La trei ani de la finalizarea proiectului însă, au fost vândute doar 89 de apartamente, astfel că proiectul a intrat în insolvenţă.

"Este puţin probabil să găseşti un investitor care să cumpere în bloc proiectul (Ibiza Sol - n.red.). Chiar dacă s-ar găsi, preţul nu ar fi deloc atractiv pentru creditori. Ca şi în cazul Asmita, o să încercăm să vindem apartament cu apartament. Va trebui să elaborăm şi pentru Ibiza o strategie de vânzare şi comunicare în condiţiile în care în ultimele nouă luni nu s-a mai vandut niciun apartament", spune avocatul Remus Borza, practicianul coordonator al firmei Euro Insol.