Cine sunt câştigătorii comerţului liber cu energie, o piaţă de peste 1 mld. Euro

Autor: Roxana Petrescu 31.03.2012

Tinmar IND, o firmă controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, care în 2010 a obţinut afaceri de 174,5 milioane de euro din comerţul cu energie electrică, a înregistrat anul trecut cel mai mare avans al cantităţilor de electricitate furnizate pe segmentul concurenţial al pieţei, acolo unde preţul este format liber, prin cerere şi ofertă.



Oancea este un om de afaceri din Câmpina, are 39 de ani, având până în acest moment o prezenţă foarte discretă.

Oancea a fost implicat şi în afaceri în domeniul imobiliar, la începutul anului trecut preluând o clădire de birouri din Piaţa Victoriei din Capitală.

Astfel, Tinmar IND, care potrivit informaţiilor disponibile nu are un contract direct de achiziţie cu Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, a vândut anul trecut cu 73% mai multă energie decât în 2010, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ajungând la o cotă de piaţă de 6% pe segmentul concurenţial.

Potrivit informaţiilor disponibile, Tinmar IND a intrat pe segmentul furnizării de energie electrică în 2007, cele mai recente date arătând că firma are 80 de clienţi. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt activi în domeniul industriei chimice, metalurgice sau al transportului public.

Printre clienţii Tinmar IND se numără companii precum Donau Chem sau Şantierul Naval Brăila.

Tinmar IND este activă pe bursa de energie OPCOM, unde de-a lungul timpului a încheiat contracte cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, dar şi cu Nuclearelectrica.