Fostul lider cubanez Fidel Castro se va întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea

Autor: Ioana Bojan 28.03.2012

Fostul lider cubanez Fidel Castro a anunţat că se va întâlni "cu plăcere", miercuri, cu Papa Benedict al XVI-lea, aflat în vizită oficială în Cuba, potrivit unui articol publicat marţi seara pe site-ul oficial Cubadebate, relatează AFP.

"Îl voi saluta cu plăcere mâine, miercuri, pe excelenţa sa Papa Benedict al XVI-lea, cum am făcut şi cu Ioan Paul al II-lea (în 1998), un om pentru care contactul cu copiii şi umilii cetăţeni ai poporului suscită invariabil sentimente de afecţiune", scrie fostul lider cubanez, în vârstă de 85 de ani, care s-a retras de la putere în 2006.

"Am decis, prin urmare, să-i solicit câteva minute din preţiosul său timp, când am aflat de la ministrul nostru de Externe, Bruno Rodriguez, că el agreează acest contact modest şi simplu", adaugă fratele mai mare al preşedintelui Raul Castro, care i-a succedat la putere.

Întâlnirea între Benedict al XVI-lea şi părintele Revoluţiei cubaneze ar putea avea loc după mesa publică pe care o va celebra Papa la ora 9.00 (17.00, ora României), şi înainte de plecarea sa prevăzută la 17.00 (joi, 1.00, ora României).

Benedict al XVI-lea s-a întâlnit marţi cu Raul Castro, la Palatul Revoluţiei din Havana, centrul puterii comuniste cubaneze.

După o mesă publică oficiată luni la Santiago de Cuba, Papa urmează să celebreze miercuri o altă slujbă, în Piaţa Revoluţiei din Havana, înainte de a părăsi Cuba cu destinaţia Roma.