Cea mai mare tranzacţie din sportul american: Echipa Los Angeles Dodgers a fost vândută pentru 2 miliarde de dolari

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 28.03.2012

Echipa de baseball Los Angeles Dodgers, aflată în faliment, va fi preluată de grupul Guggenheim Baseball Management LLC pentru 2 miliarde de dolari, cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o franciză din sportul profesionist american, transmite Reuters.

Totodată, McCourt şi persoane asociate Guggenheim vor să formeze un consorţiu pentru a prelua stadionul Dodger Stadium şi terenurile din zonă pentru 150 milioane de dolari, potrivit unui comunicat transmis de LA Dodgers şi Guggenheim Baseball.

Frank McCourt a cumpărat în 2004 echipa de baseball de la News Corp, grupul media controlat de miliardarul Rupert Murdoch, pentru 430 milioane de dolari.

Printre partenerii din cadrul Guggenheim Baseball Management se numără Earvin "Magic" Johnson, una dintre legentele baschetului american, dar şi Mark Walter, directorul general al băncii de investiţii Guggenheim Capital, sau Peter Gruber, cunoscut pentru producţia a numeroase filme de succes, precum Rain Man sau Batman.

Fondată în 1883, LA Dodgers poartă acest nume din 1958 şi joacă în Liga Naţională de baseball din 1890, câştigând şase titluri.