Tranzacţiile online vor fi monitorizate mai atent: MasterCard introduce un serviciu care estimează potenţialul de fraudă electronică

Autor: Paul Comsa 29.03.2012

Compania americană de plăţi şi tehnologie MasterCard va introduce un instrument care estimează în timp real potenţialul de fraudă în comerţul electronic. Noul serviciu, disponibil din mai pentru cardurile emise în SUA, va oferi comercianţilor informaţii cu privire la comportamentul de utilizare a cardului, dincolo de site-ul comerciantului respectiv sau de coşul de cumpărături al posesorului.

Instrumentul va utiliza sistemul de scoring pentru monitorizarea fraudelor la comercianţi (Expert Monitoring Fraud Scoring for Merchants) cu scopul de a evalua în timp real riscul de fraudă al tranzacţiilor la distanţă, estimând probabilitatea ca o tranzacţie să fie frauduloasă.

Comercianţii online vor putea urmări un timp mai îndelungat istoricul de tranzacţionare, care va furniza cu mai multă acurateţe un scor privind fraudele şi va descrie comportamentul online al unui posesor de card.

Potrivit studiului companiei de cercetare Lexis-Nexis de anul trecut, comercianţii online americani ai pierdut peste 102 miliarde de dolari din fraude electronice. Pentru a-şi diminua riscul în această zonă, ei folosesc în medie 4, până la 7 soluţii de detectare a fraudelor pentru a valida comenzile şi a identifica tranzacţiile neautorizate.

"Falsificatorii de carduri apelează la metode din ce în ce mai sofisticate, aşadar comercianţii de pe internet trebuie să fie mai vigilenţi cu protejarea integrităţii activităţii de shopping online pentru posesorii de carduri", spune Johan Gerber, Group Head, Global Network Products, în cadrul MasterCard Worldwide.