Revoluţie la Burger King: Compania anunţă cele mai mari schimbări de la fondarea ei în 1954

Autor: Paul Comsa 02.04.2012

Compania americană care administrează lanţul fast food Burger King a anunţat cele mai mari schimbări la nivelul meniului şi al modului de servire a clienţilor de la inaugurarea primului restaurant în 1954, scrie The Wall Street Journal.

În oferta Burger King se vor regăsi piureuri, cafele frappe, fâşii din piept de pui marinat şi lipii cu carne. Extinderea ofertei de produse reprezintă o adevărată revoluţie în cadrul companiei al cărei meniu nu s-a modificat esenţial în ultimii 50 de ani.

Anul trecut, Wendy's a devenit lanţul de restaurante fast-food numărul doi în SUA, după Mc Donald's. Pentru a opri declinul companiei, directorii Burger King au decis să renoveze cele 7.200 de restaurante din întreaga lume, să schimbe uniformele angajaţilor şi să servească burgerii Whopper în cartoane în loc de hârtii pentru prima oară în ultimii douăzeci de ani.

Analişţii apreciază însă că schimbările anunţate de Burger King sunt riscante deoarece reprezintă mai degrabă o imitaţie a ofertelor competiţiei. Rivalii de la Mc Donald's, de exemplu, au introdus în ofertă salatele în 2003, lipiile în 2006, produsele pe bază de cafea în 2009 şi piureurile de fructe în 2010.

"Inovaţia este extrem de importantă în industria fast-food. În ultimii ani Burger King a fost mai degrabă un urmăritor al marilor jucători de pe această piaţă", a afirmat analistul american Darren Tristano, de la institutul de cercetare în industria alimentară Technomic.

Directorii executivi ai Burger King nu neagă că noile produse seamănă cu cele ale Mc Donald's, dar spun că se diferenţiază de cele ale competiţiei deoarece provin din laboratoarele proprii.

Burger King îşi promovează cele mai mari schimbări din istoria companiei în cadrul unei uriaşe campanii de marketing, care va include spoturi TV cu celebrităţi precum fotbalistul David Beckham, comediantul Jay Leno, actriţa Salma Hayek şi cântăreaţa R&B Mary J. Blige.

Lanţul de restaurante Burger King a fost cumpărat în octombrie 2010 de compania de investiţii 3G Capital Management pentru 4 miliarde de dolari.