Strada Ficţiunii - un nou concept vizual/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 06.04.2012

Cum anunţam în numărul de săptămâna trecută, Editura Allfa a sărbătorit în Centrul Vechi al capitalei un an de la lansarea colecţiei Strada Ficţiunii printr-un dublu eveniment: organizarea unui Scavengers Hunt (vânătoare de comori) şi lansarea unui roman de excepţie - Cevengur, de Andrei Platonov.

Patru echipe, cu câte 6-8 membri fiecare, conduse de unii dintre cei mai cunoscuţi bloggeri -desk123

Elena Cîrîc (elenaciric.ro), Raluca Popa (raluxa.com), Toma Nicolau (tomanicolau.ro) şi Alexandru Tunaru (tunaru.ro) au acceptat provocarea de a participa la Scavengers Hunt. Miza jocului a fost realizarea unui nou vizual pentru colecţia Strada Ficţiunii, pe care Editura Allfa îl va folosi timp de un an pentru strategia de comunicare în mediul online.

Câştigătoare a fost desemnată echipa condusă de Toma Nicolau (tomanicolau.ro), care a rezolvat în timp record task-urile date.

În partea a doua a evenimentului a avut loc lansarea unui roman-eveniment: Cevengur, de Andrei Platonov.

Au participat: Maria Coman (realizator Antena 3), Antoaneta Olteanu (profesor universitar), Costi Rogozanu (critic), Viorel Zaicu (Director editorial Grupul Editorial ALL) şi Mario Demezzo (Vicepreşedinte Grupul Editorial ALL), iar actorul Vlad Logigan a citit fragmente din roman.

"Strada Ficţiunii - a declarat Mario Demezzo, vicepreşedinte Grupul Editorial ALL - este nu doar colecţia noastră de suflet, ci un pariu pe care l-am pus şi pe care acum, după un an de zile, suntem tot mai siguri că o să-l câştigăm. Am pariat pe scrieri clasice, mai puţin cunoscute publicului român, pe scrieri contemporane ale unor autori mai puţin celebri şi pe romane bestseller, care au făcut deja înconjurul lumii. I-am adus pe Italo Calvino, Saşa Sokolov, Luis Landero, Julian Sanchez, Simon Toyne, autori care ne-au depăşit cu mult aşteptările în aprecierea publicului. Pe Strada Ficţiunii, cu fiecare metru parcurs eşti altul, mai bun, mai deştept şi mai bogat. Iar când ajungi la capăt nu te întorci pentru că Strada Ficţiunii nu are capăt."