Bioromoil vrea afaceri de 230 mil. $

Autor: Carol Dan - Mediafax 06.04.2012

Grupul Bioromoil, deţinut de omul de afaceri Vladislav Chetrar, estimează în acest an afaceri de 230 milioane de dolari, în creştere cu peste 30% comparativ cu nivelul de anul trecut, şi vrea să se extindă în mai multe state din regiune.

"Activitatea de trading a grupului îşi va menţine tendinţa ascendentă, fiind susţinută atât de creşterea procentului de biocarburanţi obliga­to­riu a fi amestecat cu carburanţii, cât şi de vân­zările de produse finite care vor fi comer­cializate prin intermediul reţelei AutoMat", a declarat direc­torul general al diviziei de retail, Laurenţiu Ar­geşanu.

În 2011 Bioromoil a avut o cifră de afaceri de 166 milioane de dolari. Grupul operează, prin divizia de retail AutoMat, 15 staţii de alimentare cu combustibil, iar în acest an intenţionează să deschidă alte 20 de unităţi, din care două în Bucureşti. Planul Bioromoil vizează atingerea unui număr de 100 de staţii până în 2014. Pe segmentul de producţie, grupul are în curs de finalizare con­struc­ţia unei fabrici de biodiesel la Brăila, care urmează să fie operaţională în ultimul trimestru al acestui an.

"Planul de dezvoltare a reţelei pentru anul 2012 este acoperit prin finanţare bancară, ur­mând să fie continuat acest demers pentru finan­ţa­r­ea întregii reţele", a precizat Argeşanu.

De asemenea, Bioromoil vizează extinderea acti­vităţii de comerţ cu produse petroliere prin con­solidarea parteneriatelor cu rafinăriile din ţară şi din regiune.

Pe plan extern, grupul vrea să construiască în următorii doi ani în Slovacia, Cehia şi Ucraina câte 50 de staţii de distribuţie a carburanţilor.