Stolojan atacă dur Guvernul: "Trebuie să iasă să spună ce este cu această bulibăşeală de cifre"

Autor: Victor ROTARIU 08.04.2012

În România, calculele Guvernului privind valoarea reală a economiei şi veniturile bugetare "dau cu virgulă". Fie statul a pierdut anul trecut în lupta cu evaziunea fiscală venituri bugetare suplimentare de circa 2,4 miliarde de euro, bani care ar fi fost suficienţi pentru a reîntregi salariile bugetarilor dar şi pentru reducerea CAS, fie Ministerul Finanţelor din România a greşit cifrele legate de bugetul pe anul trecut, de creşterea PIB sau de veniturile încasate în vistieria statului.

Citiţi:

Veniturile bugetare au crescut cu 7,6% în 2011 la un plus de 2,5% al PIB. Ce se va întâmpla în acest an?

Concluzia nu îi aparţine vreunui expert străin, vreunui bancher sau vreunui reprezentant al opoziţiei, ci lui Theodor Stolojan, economist, membru marcant şi europarlamentar PDL, principalul partid din coaliţia de guvernare.

"Ministerul de Finanţe trebuie să iasă să spună ce este cu această bulibăşeală de cifre. Undeva cifrele nu sunt în regulă, fie pe partea de produs intern brut, fie pe partea de venituri ale bugetului", a declarat Stolojan.

"Bulibăşeala" la care face referire fostul premier al României este următoarea: deşi anul trecut PIB a fost cu peste şapte miliarde de euro mai mare decât estimările iniţiale, veniturile bugetare nu numai că nu au fost mai mari, ci au fost chiar mai mici, cu circa 220 de milioane de euro, decât cele prevăzute.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info