Francezii de la Auchan cumpără platforma Tractorul de la Braşov, la discount de 70%, pentru a construi propriul mall

Autor: Cristi Moga 09.04.2012

Grupul francez Auchan, care de anul trecut a adus în România şi braţul de dezvoltare imobiliară Immochan, este în curs de preluare a circa 100 de hectare de teren din platforma Tractorul Braşov, în urma unei tranzacţii de circa 20-25 de milioane de euro.

Francezii cumpără platforma de la firma Flavus Investiţii, fondată de către doi antreprenori români - Victor Vadeneaux şi Silviu Savin - care s-au întors în 2007 în România ca reprezentanţi ai fondului britanic de investiţii Cheynee Capital.

La acel moment, Flavus a cumpărat, la licitaţie, pentru 77 de milioane de euro plus TVA platforma industrială de 124 de hectare de la Tractorul, cu gândul de a dezvolta un mega-proiect imobiliar.

Ulterior a venit criza, iar investitorii au derulat doar un proces de renovare a unor spaţii de birouri de pe vechea platformă, iar la o distanţă de cinci ani au decis vânzarea activelor cu un discount de circa 70%, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

Reprezentanţii Auchan vor organiza la mijlocul acestei săptămâni un eveniment în care vor anunţa planurile de investiţii de la Tractorul Braşov, după ce în această iarnă compania franceză a mai cumpărat alte două terenuri de pe foste platforme industriale, şi anume Tricodava şi Grantmetal din Bucureşti.