Le Manoir a vândut vinuri rare de 20.000 de euro

Autor: Cristina Roşca 12.04.2012

Compania Le Manoir, care deţine şi lanţul de delicaterii Comtesse du Barry, a reuşit să vândă vinuri de 20.000 de euro în cadrul Licitaţiei de Vinuri Rare, organizată în România împreună cu casa de licitaţii Artmark.

La această a doua licitaţie de profil, organizată pe data de 11 aprilie 2012, au fost adjudecate 23 din cele 28 de loturi licitate, suma totală obţinută pentru vinurile vândute ridicându-se la circa 20.000 de euro. Majoritatea vinurilor provin din Franţa.

În cadrul licitaţiei au fost vândute trei dintre cele patru loturi de vinuri cotate cu 100 de puncte Parker, considerate printre cele mai bune la nivel mondial. Preţurile de pornire ale loturilor licitate au variat de la 120 de euro până la 6.850 euro.

Cel mai scump lot şi principala vânzare a serii a fost vândut la 4.600 de euro, acesta fiind preţul de pornire. Lotul constă într-o colecţie de 72 de sticle Rothschild, Smith Haut Lafitte, Chassagne Montrachet. Cel mai ieftin lot a fost cumpărat la preţul de 140 de euro o sticlă de Château Pontet Canet Pauillac 1990 din Bordeaux, Franţa.

"Majoritatea loturilor au avut ca ţară de provenienţă Franţa, fiind incluse nume celebre din Bordeaux, deoarece acestea sunt cele mai tranzacţionate şi nu doar păstrează, ci acumulează valoare în timp: Chateau Yquem, Chateau Smith Haut Lafitte, Chateau Pontet Canet, Chateau Latour. Credem că din ce în ce mai mulţi români vor înţelege în timp că investiţia în vinuri rare este o investiţie sigură chiar şi pe timp de criză. Când vor vedea că valoarea unui vin bun va creşte cu peste 50% la un an de la cumpărare, piaţa investiţiilor în vinuri rare va creşte în România, la fel cum în ultimul timp a crescut foarte mult piaţa investiţiei în artă", spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.