Rezervările la bilete de avion au crescut cu 10%-20%: O parte din românii din străinătate se întorc acasă iar alţii îşi cheamă familia în Spania sau Italia

Autor: Mirabela Tiron 14.04.2012

Companiile aeriene low-cost Wizz Air şi Blue Air au vândut mai multe bilete de avion cu ocazia sărbătorilor pascale. Rezervările şi gradul de încărcare al avioanelor au crescut cu 10%-20%, potrivit reprezentanţiilor oepratorilor aerieni.

«În perioada de dinaintea vacanţei de Paşte de anul acesta, traficul pe site-ul wizzair.com, varianta în limba romana a crescut cu peste 30%. Rezervările pe cele 25 de rute din şi spre România au crescut cu 10% », a declarat György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air. El a mai precizat că gradul de ocupare mediu a atins nivelul de 90% datorită cererii mari pentru bilete de avion.

Oficialii companiei low-cost Blue Air au transmis că au comparat gradele de încărcare ale avioanelor pentru lunile martie şi aprilie la aceeaşi dată din lună iar din comparaţie rezultă o creştere a gradului cu 21%.

"O comparaţie relevantă va fi la sfârşitul lui aprilie, când ambele luni vor fi închise, deoarece din comparaţia de sus rezultă doar comportamentul pasagerilor în a cumpără cu mai mult timp înainte pentru sărbători", au transmis ei.

Reprezentanţii companiei aeriene de stat Tarom nu au răspuns la solicitarea ZF.

Şi agenţiile de turism au transmis că s-au făcut mai multe rezervări la biletele de avion în această perioadă atât înspre România din Spania şI Italia cât şi în sens invers. Cu aproape 35% au crescut rezervările pentru destinaţiile unde muncesc români, potrivit Happy Tour.