Şeful agenţiei Visit Romania: Am pregătit pachete şi la 600 de euro pentru suporterii străini care vin la finala Europa League

Autor: Mirabela Tiron 15.04.2012

Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de turism Visit România, spune că a pregătit pachete pentru străini de la 200-300 de euro până la 600 de euro pentru o noapte la un hotel de cinci stele, transfer de la aeroport la hotel şi invers, dar şi turul oraşului. "Acest eveniment va aduce foarte mulţi bani Bucureştiului dacă se vor califica două echipe cu mare impact european. Orice investiţie într-un stadion, patinoare sau sală mare de sport nu face decât să creeze infrastructură de evenimente şi să atragă turişti", spune Fodoreanu.

El aşteaptă încasări suplimentare datorită acestui meci. La meciul României cu Franţa din septembrie agenţia a vândut 500 de pachete pentru delegaţia din Franţa. În Arena Naţională din Bucureşti s-au investit 200 de milioane de euro pentru o arenă cu 55.000 de locuri de un standard apropiat construcţiilor moderne realizate în ultimii ani atât în China sau Africa de Sud, cât şi în Europa de Vest. Acesta a fost deschis în septembrie anul trecut. Stadionul a fost proiectat de către firma germană gmp Architekten, care a colaborat pentru arena din Bucureşti cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu.

Începând cu luna mai, Arena Naţională nu va mai găzdui niciun meci de fotbal până la finala Europa League de pe 9 mai. Va fi montat un nou gazon de 1 milion de euro. Sorin Oprescu, citat de prosport.ro, afirma în urmă cu o lună că la Arena Naţională nu trebuie făcute multe investiţii în vederea finalei, pentru că stadionul este omologat UEFA şi corespunde tuturor cerinţelor . El menţiona doar că se va face o revizie la acoperişul retractabil. Finala Europa League se va desfăşura pe 9 mai pe Arena Naţională pentru prima dată în România.