Cât câştigă directorul general al uneia dintre cele mai mari companii din lume

Autor: Vlad Popescu 13.04.2012

Directorul general al Exxon Mobil, Rex Tillerson, a primit pentru anul trecut o compensaţie financiară în valoare de 34,9 milioane de dolari, în urcare cu 20% faţă de nivelul aferent anului anterior, transmite Reuters.

Compania a arătat, într-un comunicat, că nu consideră că are motive să-şi schimbe politica privind salariile şi pachetele de compensaţie financiară, măsură cerută de unii acţionari.

Directorul general al Chevron Corp, John Watson, a primit pentru 2011 o compensaţie totală de 24,7 milioane de dolari, în urcare cu 52%.

Pachetul de remuneraţie al lui Tillerson cuprinde bonusuri în acţiuni de 17,9 milioane de dolari şi un salariu de bază de 6,8 milioane de dolari.

Watson a primit un salariu de 5,6 milioane de dolari, restul pachetului reprezentând acţiuni, opţiuni de achiziţie viitoare de acţiuni şi bonusuri eşalonate.

Consiliul director al Exxon, cea mai mare companie petrolieră din lume, îşi bazează deciziile privind compensaţia directorilor pe atingerea unor ţinte financiare pe termen lung.