Vicepremierul rus : Militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou

Autor: Iuliana Enache 17.04.2012

Rusia intenţionează să modernizeze echipamentul militar folosit de contingentul de menţinere a păcii din Transnistria, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Rusia menţine un batalion de infanterie motorizat în regiune în cadrul Forţei comune de menţinere a păcii, plus un număr de militari care păzesc câteva depozite de muniţie din perioada sovietică.

"Militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou în conformitate cu planul de reînarmare a forţelor armate ruse (până în 2020)", a declarat luni Rogozin, care este şi trimisul special al preşedintelui rus în Transnistria, după o întâlnire cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a vizitat contingentul rus din Transnistria. "El (ministrul Apărării) a tras unele concluzii care coincid cu ale mele, iar acestea vor avea cu siguranţă un efect", a afirmat Rogozin. "Până la urmă, nu este vorba despre un echipament de gherilă, ci de unul militar".

Vorbind despre armamentul sovietic depozitat în regiune, Rogozin a declarat că acesta va fi menţinut în condiţii bune sau va fi dezmembrat.