Şeful Fiscului, Sorin Blejnar, a fost revocat din funcţie. În locul lui vine fostul şef de cabinet al lui Tănăsescu, din timpul guvernului Năstase. El a mai lucrat la Tăriceanu. Boc l-a demis

Autor: Mediafax 17.04.2012




Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat astăzi decizia de revocare a lui Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Cine este Şerban Pop, noul şef al Fiscului românesc

Vezi ce avere are noul sef al Fiscului

Primul ministru a semnat decizia de numire a lui Şerban Pop în funcţia de preşedinte al ANAF.

Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

"Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat astăzi, 17 aprilie 2012, decizia de revocare a domnului Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Tot astăzi, Primul-ministru a semnat decizia de numire a domnului Şerban Pop în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României", se arată în comunicatul emis de guvernul României.

Şerban Pop a ocupat postul de vicepreşedinte ANAF în perioada în care Guvernul era condus de Călin Popescu Tăriceanu şi a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, în ianuarie 2009.