Bitdefender lansează prima aplicaţie pentru Android care nu are legătură cu securitatea IT

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 18.04.2012

Bitdefender, un producător de soft cunoscut pentru aplicaţiile de securitate & antivirus, a lansat Power Tune-Up, o aplicaţie gratuită al cărei rol este îmbunătăţirea performanţei pentru smartphone-urile cu sistem de operare Google Android.

Acesta este primul soft lansat de Bitdefender care nu are legătură cu securitatea IT - segmentul care i-a adus companiei peste 400 de milioane de utilizatori la nivel global. Power Tune-Up optimizează consumul bateriei şi controlează traficul de date, ajutând utilizatorii de terminale ce rulează Android să nu depăşească limita de trafic atunci când navighează pe internet, prin semnalizări şi notificări specifice. Aplicaţia eliberează spaţiul ocupat inutil pe terminal, pentru a-i creşte performanţa.

"Bitdefender întăreşte gama de servicii oferite utilizatorilor de terminale mobile", a declarat Alexandru Cătălin Coşoi, Chief Security Researcher, Bitdefender. Aplicaţiile pentru telefonul mobil vor fi subiectul principal al ZF Mobilio. Apps & Business Forum - eveniment care va avea loc în 24 şi 25 aprilie în Bucureşti şi la care participă 18 speakeri de top din România şi din străinătate.