Bugetarii ar putea avea zi liberă pe 30 aprilie

Autor: Liviu Iancu 19.04.2012

Guvernul a discutat în şedinţa de miercuri posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, a spus Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al MDRT.

"Guvernul a discutat în şedinţa de azi posibilitatea ca ziua de 30 aprilie să fie liberă pentru bugetari, urmând să fie recuperată ulterior. A fost o discuţie de principiu, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare", a spus Oprea. Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive. "MDRT susţine această iniţiativă, pentru că ar duce la creşterea circulaţiei turistice de 1 mai şi la un număr mai mare de zile petrecute de turişti în staţiuni", a adăugat Oprea.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut. Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.