Bruynseels a plecat din BCR. Banca are CEO interimar până la autorizarea lui Spurny

Autor: Voican Razvan 22.04.2012

Helmuth Hintringer, 62 de ani, care din 2007 este vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR - cea mai mare bancă de pe piaţă (până în 2010 a condus şi riscul), a fost numit în postul de CEO interimar până când cehul Tomas Spurny desemnat de Erste pentru acestă poziţie va obţine autorizaţia de la BNR.

Iniţial, BCR anunţase înlocuirea lui Dominic Bruynseels în funcţia de CEO începând cu 1 aprilie, însă procedurile de la banca centrală s-au prelungit.

Interesant este că bancherul britanic nu a rămas/nu i s-a propus să asigure interimatul, această însărcinare fiind preluată de CFO-ul BCR. Hintringer cunoaşte foarte bine banca, fiind adus la Bucureşti din toamna lui 2006.

Alături de Spurny, aşteaptă undă verde de la BNR Martin Skopek - pentru postul de vicepreşedinte pe retail, şi Sergiu Manea - pentru postul de vicepreşedinte pe large corporates şi trezorerie.

Andreas Treichl, şeful Erste Group, a spus recent că Bruynseels a fost un CEO grozav, iar Spurny va fi la fel. El are mari aşteptări de la noua echipă de management stabilită pentru BCR, în contextul în care banca a suferit anul trecut o deteriorare substanţială a performanţelor financiare.

Bruynseels rămâne bancherul care venise să gestioneze afacerile BCR într-un context de creştere puternică, dar a fost nevoit să funcţioneze mai mult ca manager de criză. În vara anului trecut el şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă în management, Ardora Enterprise - un gest neobişnuit pentru un CEO de bancă, pe care l-a explicat ca fiind o iniţiativă privată, fără legătură cu BCR. Ulterior, el a cedat poziţia de administrator către un avocat.