România pe lista neagră: Carrefour ar putea ieşi de pe piaţa locală. Vedeţi aici cine va lua decizia

Autor: Cristina Roşca 24.04.2012

Grupul francez Carrefour ar putea ieşi de pe nouă pieţe de la nivel mondial pentru a pune punct astfel trendului descendent al vânzărilor din ultimul deceniu, arată un raport al ING. Acest raport mai spune că performanţele de pe niciuna dintre aceste pieţe nu vor putea contribui la îmbunătăţirea rezultatelor grupului, motiv pentru care un exit pare plauzibil, scrie retaildetail.eu.

Pe lista posibilelor ţinte se numără atât state dezvoltate precum Italia şi Belgia, dar şi state în dezvoltare precum România sau Malaezia.

Cine va lua decizia: omul cu cea mai grea meserie din Franţa, după preşedinte

Potrivit analiştilor, Georges Plassat, care va prelua funcţia de CEO în vara acestui an va trebui să ia măsuri dure, după ce acţiunile predecesorilor săi nu s-au soldat cu rezultate concrete pentru compania franceză cu afaceri de peste 80 mld. euro la nivel mondial.

Statele aflate pe lista neagră sunt: Argentina, Belgia, Grecia, Italia, Malaezia, Polonia, România, Taiwan şi Turcia. Nici China şi Brazilia, considerate cele mai bune pieţe pentru francezi, potrivit raportului, nu o duc foarte bine.

Un exit din România al Carrefour a mai fost speculat în anii anteriori când în piaţă au apărut informaţiile potrivit cărora Tesco preia activitatea francezilor. Acestea nu s-a concretizat însă, ba mai mult, francezii anunţă planuri de expansiune pentru România.

Carrefour are în România peste 80 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro.