George Buhnici, reporter ProTV: Românii sunt un fel de pălmaşi în domeniul programării de aplicaţii software

Autori: Claudiu Ilioiu , Adrian Dumitrache 24.04.2012

"Românii sunt un fel de pălmaşi în domeniul programării de aplicaţii software. Suntem foarte deştepţi, dar facem software prost, mult şi pentru alţii. Dacă era vreunul dintre voi foarte deştept, nu era la acest eveniment cu noi. Ar fi avut deja un miliard de dolari dintr-o aplicaţie software dezvoltată în câteva luni, cu un singur angajat" a declarat George Buhnici, reporter ProTV, prezent la evenimentului ZF Mobilio-Apps & Business Forum, un eveniment care are drept temă centrală evoluţia pieţei locale de aplicaţii pe mobil şi modalităţile prin care dezvoltatorii locali pot profita de oportunităţile create de explozia vânzărilor de mobile inteligente.

Buhnici a mai adăugat că Facebook, care este o aplicaţie web, va fi în următorii cinci ani prima afacere de un trilion de dolari. "Am văzut foarte mulţi români care fac aplicaţii software bune dar nu ştim să facem marketing, să o vindem".

Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, Nokia, Samsung şi Penta Group la Athenee Palace Hilton din centrul capitalei.