Düfa speră la afaceri de 5 mil. € la doi ani de la revenirea pe piaţă

Ziarul Financiar 26.04.2012

"În anul 2011 ne-am întărit poziţia pe piaţă şi am realizat o cifră de afaceri de circa 3 mil. euro. Realizările au fost susţinute şi de investiţii în personal, strategii comerciale şi de marketing adaptate situaţiei actuale a pieţei, software şi altele", a declarat Liviu Stan, managing partner al Düfa Tec şi unul dintre acţionarii companiei.

Evoluţia pieţei de vopsele în 2011 a fost puternic influenţată de lipsa unor investiţii noi în sectorul rezidenţial şi de faptul că în cadrul programului Prima casă s-au calificat numai o parte dintre aplicanţi ca urmare a ofertei reduse de apartamente de circa 50 mp, mai accesibile, a mai spus reprezentantul Düfa Tec.

"Totuşi, s-au continuat unele proiecte de centre comerciale şi lanţuri do-it-yourself, precum şi proiectele de termoizolaţii ale clădirilor, care au atras consumuri de materiale de construcţii." Compania îşi comercializează produsele prin intermediul a 1.850 de magazine de retail tradiţional, dar şi 20 de distribuitori regionali. De asemenea, produsele Düfa sunt prezente în reţelele do-it-yourself Ambient, Brithouse, Hornbach şi OBI.

Anul trecut, compania anunţa că ia în calcul o investiţie într-o fabrică de vopsea, însă deocamdată nu are planuri concrete în acest sens.

"Pe plan naţional, capacitatea de producţie instalată (de vopsele - n. red.) depăşeşte dublul consumului actual. De aceea şi competiţia este foarte puternică. Strategia noastră actuală este de închiriere de capacităţi de producţie, capacităţi verificate şi avizate prin proceduri de către asociaţii noştri germani (Meffert - n. red.) pentru produsele economice ce le realizăm sub licenţa Düfa-Meffert în cadrul unor colaborări locale. Dar ne gândim şi la viitor."

Düfa Tec a fost fondată în vara lui 2010, fiind controlată în proporţie de 40% de grupul Meffert, în timp ce doi antreprenori locali, Liviu Stan şi Irinel Gheorghe, deţin fiecare câte 30% din capital, potrivit informaţiilor furnizate de companie în urmă cu un an.

Astfel, Meffert a revenit după cinci ani pe piaţa locală, în condiţiile în care în 2005 a vândut compania Düfa România către fondul de investiţii american Advent într-o tranzacţie de circa 20 mil. euro. Fondul de investiţii a avut drept de folosinţă a brandului Düfa până în luna iulie 2010 şi din acest motiv a luat decizia de a promova începând din 2006 denumirea Deutek.

Principalii competitori ai companiei Düfa Tec pe piaţa de lacuri şi vopsele, estimată la circa 150 mil. euro anul trecut, sunt Fabryo, Köber, Policolor, Deutek, Atlas sau Daw Benţa.