Dan Ioan Popp a fost revocat din funcţia de preşedinte al dezvoltatorului imobiliar Impact, pe care-l conduce de 18 ani

Ziarul Financiar 26.04.2012

Dan Ioan Popp, fondatorul companiei de dezvoltare imobiliară Impact Developer&Contractor (IMP), a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, în cadrul adunării generale a acţionarilor (AGA) de miercuri, 25 aprilie, potrivit unor surse din acţionariat.

"Întreg Consiliul de Administraţie a fost revocat, deoarece unul dintre acţionarii minoritari a solicitat alegerea membrilor CA prin metoda votului cumulativ. Numărul de membri a fost majorat de la trei la cinci, iar în funcţia de preşedinte al CA a fost ales Dimitris Sophocleous", au declarat sursele citate.

Popp a rămas membru în Consiliul de Administraţie, unde au mai fost aleşi Valeriu Ionescu, Radu Bugică, directorul pentru România al fondului de investiţii american SigmaBleyzer, şi Ştefan Gheorghiu-Milicin, managing partner al firmei de consultanţăTegron Consulting.

Popp conduce Impact de la înfiinţarea companiei, în 1994, şi a fost unul dintre primii antreprenori români care a făcut pasul pe bursă, în 1996. El este în continuare cel mai mare acţionar al Impact, cu 16,5% din acţiuni, însă mai multe fonduri de investiţii străine deţin pachete semnificative de acţiuni Impact.

Compania a avut anul trecut pierderi de 22 mil. lei, la afaceri de 13,5 mil. lei, şi are o capitalizare de 34,6 mil. lei