Proiect european de 6,2 mil. lei pentru modernizarea staţiunii Şugaş Băi din Covasna

Ziarul Financiar 29.04.2012

Primăria Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, derulează un proiect european în valoare totală de 6,2 mil. lei (peste 1,4 mil. euro), ce prevede amenajarea şi modernizarea infrastructurii de agrement din staţiunea Şugaş Băi.

Proiectul ''Crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement Şugaş Băi, municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna" vizează creşterea turismului local şi regional prin valorificarea atracţiilor turistice, investiţia derulându-se pe o perioadă de 3 ani.

Investiţia prevede realizarea unor terenuri de minigolf şi tenis, un teren pentru sporturi extreme, un bazin de agrement, renovarea unui restaurant, dar şi construcţia unei baze de agrement de aproximativ 300 mp şi a unei piste pentru biciclete.

Totodată se va renova fosta clădire cu băi calde (băi terapeutice, împachetări cu nămol, electroterapii, şi terapie prin masaj). Până în momentul de faţă s-a realizat reţeaua de canalizare a staţiunii şi sunt în curs de finalizare lucrările la staţia de epurare. De asemenea, primăria Sfântu Gheorghe a mai investit până în prezent în reabilitarea celor două pârtii de schi şi a izvoarelor din staţiunea Şugaş Băi, în cadrul programului ''Drumul Apelor Minerale".

Municipalitatea Sfântu Gheorghe a cumpărat în urmă cu câţiva ani, de la omul de afaceri braşovean Ioan Niculaie, 4.000 mp de teren în Şugaş Băi, teren pe care sunt construite mofeta, fostul restaurant şi baza de tratament. Staţiunea Şugaş Băi se află la 8 km distanţă de municipiul Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna.