Topul celor mai mari tranzacţii de pe piaţa serviciilor medicale private

Autor: Ioana David 30.04.2012

Medicul Wargha Enayati, familia Marcu şi familia Vonica sunt antreprenorii care au scos cei mai mulţi bani din businessurile pe care le-au dezvoltat şi apoi vândut pe segmentul serviciilor medicale private, arată o analiză ZF pe baza datelor făcute publice de companii sau a estimărilor proprii. Totodată, şi unii investitori corporate au scos bani din vânzarea unor afaceri, în această categorie intrând Euromedic, IFC, 3i şi Eureko.

Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa serviciilor medicale private a fost preluarea de către Fresenius a celor opt clinici de dializă ale Euromedic într-un deal estimat de ZF la 55 mil. euro, deal care s-a parafat în ianuarie 2011.

Advent a făcut al doilea deal de pe această piaţă în ianuarie 2010 când a plătit peste 30 mil. euro pe 80% din acţiunile Centrului Medical Unirea, compania care astăzi se numeşte Regina Maria.

Serviciile de dializă au dat tranzacţia de pe locul trei, odată cu preluarea de către Diaverum a reţelei de nouă clinici deţinute anterior de Polisano pentru 25 mil. euro.

Topul celor ai mari tranzacţii este completat de SGAM care a intrat la MedLife pentru circa 20 mil. euro şi de Regina Maria care a cumpărat Euroclinic.