Optimedia Oradea, investiţii de 3,8 mil. € în extinderea producţiei

Ziarul Financiar 30.04.2012

 

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu cu geam termoizolator Optimedia din Oradea, deţinut de familia Pantiş, şi-a bugetat o investiţie totală de 3,8 mil. euro în vederea extinderii suprafeţei de producţie.

Compania a demarat deja o investiţie de aproape 300.000 de euro din resurse proprii, ce prevede construirea unui nou spaţiu de producţie de 1.000 mp, însă aşteaptă şi aprobarea unui proiect european de 3,5 mil. euro, destinat realizării unei unităţi de producţie de 5.800 mp.

"Proiectul, în valoare de aproape 3,5 mil. euro, pentru extinderea suprafeţei de producţie Optimedia a fost depus spre finanţare, iar în prezent aşteptăm să fie aprobat. Până când vom obţine finanţarea europeană, am decis să demarăm o investiţie din fonduri proprii în vederea creşterii producţiei pentru a putea face faţă comenzilor existente", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Ioan Pantiş, director general Op­­timedia. Vânzările la export sunt în creş­­tere, astfel că în prezent circa 30% din producţie merge în prin­cipal pe pieţele din Belgia, Italia, Franţa, Austria, Canada sau SUA. Mai mult, datorită evoluţiei po­zi­tive a pieţei ex­terne, Optimedia va deschide în acest an prima repre­zen­tanţă din afara ţării, în Franţa, şi va întări cola­borarea cu dea­lerii la export.

Totodată, planurile pentru acest an prevăd creşterea cu 30% a capacităţii de producţie, în condiţiile în care capa­citatea zilnică de producţie a orădenilor este de 600 de unităţi (ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu cu geam termoizolator), iar fabrica funcţionează la capacitate maximă. Ac­ţionarii com­paniei sunt Marius Ioan Pantiş şi soţia aces­tuia, Otilia Simona Pantiş, fiecare deţinând 50% din titluri.