Burci a luat 800 de vagoane la Servtrans, aflată în insolvenţă

Autor: Cristi Moga 30.04.2012

Firma de transport feroviar Servtrans, controlată de omul de afaceri Cristian Burci, a preluat printr-un contract de leasing 838 de vagoane de marfă de la BCR Leasing IFN, contract încheiat pe o perioadă de 16 ani cu o valoare totală de 43 de milioane de euro.

Servtrans, aflată în insolvenţă din vara anului trecut, şi-a dublat astfel parcul rulant, ajungând la 1.660 de vagoane şi 64 de locomotive, potrivit datelor transmise de firma Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Achiziţia a fost realizată în vederea semnării unor noi contracte.

Totodată, Burci este în curs de vânzare a Servtrans către Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, cel care a obţinut deja avizul Consiliului Concurenţei pentru preluarea companiei, potrivit informaţiilor transmise de către Euro Insol.

Tranzacţia trebuie aprobată de către creditorii Servtrans, firmă cu afaceri de 35,7 milioane de euro în 2010, care a intrat în insolvenţă anul trecut având datorii de circa 96 mil. euro către CFR, bănci şi alţi creditori.