Hercesa: Mizăm pe expaţi să locuiască în hotelul Cişmigiu

Autor: Mirabela Tiron 01.05.2012

Mauricio Mesa Gomez, directorul general al companiei spaniole de dezvoltare imobiliară Hercesa pe România şi Bulgaria, spune că cel mai probabil în septembrie anul acesta va avea loc deschiderea oficială a hotelului de patru stele Cişmigiu din centrul Capitalei.

"Canalizăm toate resursele pe finalizarea lucrărilor la hotelul Cişmigiu. Mizăm pe un mix de business, cazare în apartamente cu bucătărie şi birou, evenimente în sălile hotelului, dar şi spaţii la închiriat", spune el. Hotelul a fost refăcut în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Dat fiind faptul că unitatea pune la dispoziţie apartamente cu o suprafaţă ce variază între 45 şi 65 de metri pătraţi, cu bucătărie sau birou, Mauricio Mesa Gomez spune că există şi posibilitatea cazării pe termen lung, printre potenţialii clienţi numărându-se expaţii care lucrează în marile companii din România. Oficialii hotelului nu au stabilit încă un tarif pe apartament.

Pe piaţa din Bucureşti mai operează apartamente în care clienţii pot locui pe termen lung şi fostul complex hotelier Centre Ville (afiliat la lanţul Rezidor). În complexul care are o capacitate de 294 de apartamente sunt cazaţi străini care muncesc în România, dar şi deputaţi. Din 2010 şi complexul de hoteluri Caro din Capitală promova posibilitatea locuirii pe termen lung în hotel, după ce funcţionase cu doar un sfert din camere ocupate.