Afacerile furnizorului de software EBS România au crescut cu 60% la 3 luni, la 2,8 milioane euro

Autor: Adrian Dumitrache 02.05.2012

"Sunt optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea grupului EBS în 2012. Contractele semnate până în prezent ne aduc la nivel de an o creştere de aproximativ 30% faţă de anul precedent, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de peste 11,5 milioane euro pentru acest an", a declarat directorul general al EBS România, Daniel Metz, într-un comunicat.

Potrivit companiei, EBS România a alocat fonduri de aproximativ 300.000 euro pentru infrastructură şi dotări urmând ca, în perioada următoare, să se investească încă 200.000 pentru şcolarizarea şi certificarea personalului.

În primele patru luni, societatea a angajat 52 de persoane şi se estimează că până la sfârşitul anului vor mai fi angajate încă 100 de persoane.

Din această lună, EBS România va fi prezentă şi în Timişoara, iar la Braşov sediul va fi mutat într-o locaţie nouă.

Ambele filiale vor avea la bază echipe care să opereze atât pe piaţa locală cât şi pe piaţa externă.

"În aceste locaţii se doreşte şi construirea a două centre de Application Management şi Support în zona SAP, intenţionându-se, până la finele acestui an extinderea echipei de specialişti SAP de la 130 (cât activează în momentul de faţă) la un numar de 200 persoane", se mai spune în comunicat.

Şi la Sibiu, unde echipa EBS a ajuns la 80 de oameni, a fost închiriată o clădire nouă, care va permite o creştere puternică în rândul numărului de angajaţi, urmând ca până la finele lunii iunie să se analizeze intens deschiderea următoarei filiale la Iaşi.

În 2011, EBS România a consemnat afaceri de 9,3 milioane de euro, în creştere cu 60% faţă anul precedent.