Gică Popescu, omul de afaceri cu un plan de 20 mil. euro pentru un hotel: Pot spune că "soba" este deja călduţă, după ce în 2009 şi 2010 a fost congelată

Ziarul Financiar 05.05.2012

Fostul fotbalist Gică Popescu, 45 de ani, ale cărui câştiguri din fotbal au fost estimate între 10 şi 20 mil. dolari, spune că până la sfâr­şitul lunii mai va demara lu­cră­rile de construcţie la hote­lul de patru stele pe un teren cumpărat în 2007 în apro­piere de Primăria Sectorului 1 din Capitală.

Proiectul hotelului a fost anunţat în urmă cu patru ani, însă în urmă cu o săptă­mâ­nă a fost semnat contractul cu lanţul hote­lier inter­na­ţional Marriott, care a apro­bat începe­rea dez­voltării acestui hotel sub brandul Courtyard Marriott.

"Acum semnalele din piaţă sunt mai bu­ne. Pot spune că «soba» este deja călduţă, după ce în 2009 şi 2010 a fost congelată. Este nevoie de timp până când soba va deveni fier­binte şi sper ca atunci când vom deschide ho­telul, prin 2014, să ajungă la acest nivel", spune el într-un inter­viu acordat ZF.

De-a lungul carierei în fotbal, Gică Po­pescu a jucat la FC Universitatea Craiova, la Steaua, Galatasaray, dar şi la FC Barcelona, unde a fost şi căpitanul echipei. După ce a re­nunţat la fotbal, a intrat în afaceri imobi­lia­re, mai întâi în Spania şi ulterior în ţară, unde a achiziţionat mai mul­te terenuri.

La finalul săptămânii trecute a semnat cu Marriott International un con­tract prin ca­re va începe să con­struiască la Bucureşti un hotel sub brandul Courtyard Mar­riott. Uni­tatea hotelieră, care va fi clasi­fi­cată la pa­tru stele, va avea 146 de camere şi pa­tru săli de conferinţă. El va investi prin in­ter­mediul fir­mei Gică Popescu Hotels circa 20 de mil. euro în dezvoltarea aces­tui proiect, primul dez­vol­tat de compa­nie în par­teneriat cu Marriott. Citiţi mai mult despre acest subiect pe ZF Corporate.